Solutia asigura receptionarea neintrerupta a serviciilor transmise prin satelit realizand receptia in doua locatii geografice distincte a aceluiasi satelit.
Aceasta solutie de redundanta se adreseaza furnizorilor de servicii de comunicatii si este utila in urmatoarele situatii in care una din locatii este afectata: conditii meteo nefavorabile, cutremure, incentii, operatiuni de mentenanta. Lantul de receptie redundant poate fi situat la 200Km distanta fata de lantul de receptie principal.

Solutia ofera un sistem de redundanta complet automatizat pentru un parc de antene. Sistemul compara nivelele de receptie ale antenelor cu un prag prestabilit si comuta automat in caz de avarie pe lantul redundant care utilizeaza o antena de backup motorizata. Antena de backup este pozitionata automat si copiaza setarile antenei la care s-a produs avaria.
Sistemul poate functiona cu un parc de pana la 16 antene fixe.

SEL-2DEM1-RFES este un demodulator profesional de inalta performanta dezvoltat pentru platforma SELENIO MCP pentru a receptiona si decripta simultan 2 semnale provenite de la satelit. Acest modul poate demodula si decripta si semnale DVB-S/S2 multistream fiind foarte eficient in cazul distributiei Transport Stream-urilor pentru emitatoare prin intermediul satelitului.