SEL-2DEM1-RFES este un demodulator profesional de inalta performanta dezvoltat pentru platforma SELENIO MCP pentru a receptiona si decripta simultan 2 semnale provenite de la satelit. Acest modul poate demodula si decripta si semnale DVB-S/S2 multistream fiind foarte eficient in cazul distributiei Transport Stream-urilor pentru emitatoare prin intermediul satelitului.

De asemenea modulul suporta pana la 12 decriptari BISS pe canal si doua module de acces conditionat pentru decriptarea a 2 semnale de satelit simultan. Cu un singur modul CAM demodulatorul poate decripta unul sau mai multe servicii din acelasi transport stream.

O alta caracteristica importanta a acestui modul este aceea ca poate filtra si remultiplexa streamurile si PID-urile la iesire pentru a fi transmise mai departe in sistem doar stream-urile necesare pentru a fi decodate sau direct multiplexate eliminand astfel din reteaua de date o cantitate mare de trafic inutil.

Intrarile modului pot fi RF, ASI, IP sau CXN.

Intrarile RF cu alimentare pentru LNB care pot fi rutate catre cele 2 demodulatoare, semnalele suportate fiind de tipul DVB-S si DVB-S2 la o rata de bit de pana la 45 .0 Mbps pentru signle-channel mode, 38.0 Mbps pentru 32APSK single port oparation si 35.0 Mbps pentru 8PSK DVB-S2 dual-channel mode.

Transport Stream-urile astfel demodulate, decriptate, filtrate si remultiplexate vor fi disponibile in format ASI la cele 2 iesiri ASI de pe spatele modulului, in format IP prin intermediul interfetelor de Data IP ale controlerelor sau pot fi rutate catre alte module Selenio din acelasi sasiu prin intermediul interfetei interne CXN.

Toate aceste caracteristici sunt completate de functiile deja bine cunsocute ale platformei Selenio MCP de inalta densitate (pana la 48 de demodulatoare de satelit intr-un sasiu de 3RU), interfata de configurare intuitiva, o schema de redundanta eficienta precum si interconectarea intre modulele din acelasi sasiu.

Toate acestea facand posibila configurarea unui mic head-end intr-un singur sasiu de 3RU.