Nodurile sunt echipamente componente ale retelelor de distributie pe cablu. DEV6811 si DEV6871 sunt doua tipuri de noduri pentru arhitecturi distribuite R-MAC-PHY care pot fi utilizate in upgradrarea infrastructurilor existente inlocuind noduri optice de generatie mai veche. Nodurile cu arhitectura distribuita suporta standardele DOCSIS (3.1, 3.0, 2.0), dar pot lucra si impreuna cu echipamente in arhitectura R-PHY sau arhitectura traditionala centralizata.

In evolutia relelelor de cablu, nevoia de mai multa largime de banda disponibila a dinamizat competitia din industria distributiei terestre. Retelele pe cablu coaxial au evoluat devenind retele hibride fibra-cablu HFC = (Hybrid Fiber-Coax) care transmit nu numai semnale TV, ci si trafic de internet, telefonie si content Video-on-Demand.
Cerintele din ce in ce mai mari in privinta benzii utilizabile si a numarului din ce in ce mai mare de abonati au dus la atingerea limitelor arhitecturii traditionale a retelelor de cablu, de aceea au fost necesare gasirea altor tipuri de arhitecturi care sa tina pasul cu necesitatile prezente si viitoare.

In toate tipurile de arhitecturi, infrastructura este impartita intre echipamentele existente in Headend (care furnizeaza servicii de televiziune analogice si digitale, servicii de date/internet, echipamente de gestionare a infrastructurii) si reteaua de distributie existenta pe teren (noduri, amplificatoare,distribuitoare pana la locatiile fizice ale abonatilor).  

Arhitectura traditionala
In acest tip de arhitectura, infrastructura din Headend este bazata pe o platforma CCAP (Converged Cable Access Platform) cu structura centralizata care contine urmatoarele tipuri de echipamente:
- CMTS (CMTS = Cable Modem Termination System) care implementeaza  transferul  de date (intermet, voce) prin utilizarea unor modem-uri. Pentru vehicularea fluxurilor de date pe aceelasi cablu coaxial se imparte banda existenta in doua parti asimetrice: Dowstream (prescurtat DS) prin care se vehiculeaza fluxurilede date catre abonati si Upstream (prescurtat US) prin care se vehiculeaza fluxurile de date de la abonati catre Headend.  Din punctul de vedere al abonatului, banda de Downstream determina viteza de download, respectiv banda de Upstream determina viteza de upload (pentru serviciile de internet)
- Video QAM care realizeaza modularea serviciilor video/TV analogice sau digitale pe cablu coaxial
- Management IP si managenent pentru datele vehiculate pe cablu (conform diferitelor standarde, ex. DOCSIS)
- generarea si receptia de semnal  RF (pentru Downstream si Upstream). Tot in acesta etapa are loc si agregarea serviciilor de date cu cele ale serviciilor de TV
- etaje de transmisie/receptie a semnalului RF via fibra optica

Reteaua de distributie (existenta in teren) cuprinde ca echipamente principale nodurile ce contin convertoarele de la fibra optica la semnal RF transmis in continuare pe cablu coaxial.  Odata convertit la cablu, pana la abonati mai pot exista amplificatoare si distribuitoare de semnal.  La abonat, semnalul ajunge la televizor (direct sau prin intermediul unui set-top-box) si la modem-ul care converteste semnalul RF la IP oferind servicii de tip internet.

In aceasta arhitectura clasica, semnalul vehiculat pe fibra optica este de tip RF. Odata cu marirea numarului de servicii video/date si a numarului de abonati, aceasta arhitectura isi atinge limitele:
- se evidentiaza utilizarea ineficienta a spectrului de frecvente pentru transmiterea serviciilor de TV si date si de valori reduse de trafic pentru serviciile de internet
- extinerea numarului de abonati implica adaugarea de echipamente in Head-end care consuma spatiu si energie
- lipsa de agilitate si rapiditate in adaugarea de noi servicii sau alte schimbari in infrastructura care au per total un impact negativ asupra costurilor
Pentru depasirea acestor limitari se utilizeaza arhitecturi cu acces distribuit DAA (Distributed Access Architecture).

Filozofia arhitecturilor distribuite consta in generarea semnalului RF exact in punctul din infrastructura in care este nevoie de el si anume la nivelul nodurilor. In acest fel, semnalul vehiculat pe fibra optica intre Head-end si noduri este de tip digital.
Avantaje:
- digitalizarea transmisiei pe fibra constituie avantajul major al solutiilor cu arhitectura distribuita
- imbunatatirea raportului semnal-zgomot care permite utilizarea unor tipuri de modulatii mai eficiente care se traduc in final prin marirea numarului de servicii si a traficului de date catre abonati (mai multe servicii TV si valori ridicate ale vitezei de internet)
- reducerea complexitatii si a costurilor operationale in locatia de Headend

Toate arhitecturile (inclusiv cea traditionala) includ mai multe layer-e:
- layer-ul fizic (PHY = Physical Layer) care include toate procesele care se ocupa de conversiile de la semnal optic la semnal RF
- layer-ul de acces si control media (MAC = Media Access Control) care include toate procesele de efectuare a modulatiei pe cablu, sincronizare si monitorizare a calitatii mediului de transmisie, procesare IP

Arhitectura distribuita R-PHY (Remote-PHY)
Acest tip de arhitectura distribuita muta layer-ul fizic (PHY) la nivelul nodurilor de distributie. Astfel, procesul de modulatie se face acolo unde este de fapt nevoie, adica pe cablul coaxial. Head-end-ul efectueaza  in continuare de implementarea serviciilor de date prin cablu (internet, voce).

Avantaje:
- transmisia pe fibra optica intre Head-end si noduri este de tip IP, oferind mai mult flexibilitate in implementarea si extinderea infrastructurii
Dezavantaje:
- posibile probleme de sincronizare si latenta datorita separarii layer-ului PHY si layer-ului MAC in locatii fizice diferite

Arhitectura distribuita R-MAC-PHY (remote_MAC-PHY)
Acest tip de arhitectura distribuita muta atat layer-ul fizic (PHY) cat si cel de aceses si control media (MAC) la nivelul nodurilor de distributie. In consecinta, CMTS-ul (terminalul de modem-uri responsabil de transmiterea serviciilor de date pe cablu coaxial) care in arhitectura clasica exista in Head-end este prezent acum in nod si este numai controlat din locatia de Headend. Seviciile de TV sunt generate in Headend in format digital (IP video).

Avantaje:
- similar arhitecturii R-PHY, transmisia pe fibra optica intre Head-end si nodiri este de tip IP, oferind mai mult flexibilitate in implementarea si extinderea infrastructurii
- cele 2 layer-e (PHY si MAC) nemaifiind separate, nu mai exista probleme de latenta la comunicarea intre cele doua layer-e
- prin mutarea terminalelor de modem-uri CMTS in noduri se realizaza o simplificare a infrastructurii existente in Head-end si o reducere semnificativa a consumului de energie

Ce este DOCSIS ?
De-a lungul timpului au fost implementate diverse standarde de transmisie a semnalului pe cablu coaxial, unul dintre aceste standarde fiind DOCSIS (Data-over-Cable Service Interface Specification). DOSCIS permite distributia serviciilor TV si date (internet). In tabelul de mai jos este prezentata evolutia standardului DOCSIS din anul 1997 pana in prezent.
DOSCIS 3.1 permite un trafic de date de internet cu viteza de 10Gbps la download si 1-2Gbps la upload.

DOCSIS 3.1 are compatibilitate cu standardele anterioare (DOCSIS 3.0, 2.0, 1.1). Implicit, echipamentele cu DOCSIS 3.1 pot functiona in infrastructuri care au implementate versiuni mai vechi.
Versiunea FDX DOCSIS 3.1 (Full Duplex DOCSIS) asigura o simetrizare a traficului prin viteze de download si upload identice de 10Gbps, insa implementarea FDX DOCSIS necesita schimbarea majora a infrastructurii.

DEV 6871 este un nod de uz exterior utilizabil in retelele de distributie pe cablu arhitecturi distribuite R-MAC-PHY , dar poate fi utilizat si in infrastructuri existente inlocuind noduri optice de generatie mai veche. Nodurile cu arhitectura distribuita suporta standardele DOCSIS (3.1, 3.0, 2.0), dar pot lucra si impreuna cu echipamente in arhitectura R-PHY sau arhitectura traditionala centralizata.

Exemplu de integrare: DEV6871 poate inlocui moduri din diverse alte retele hibride HFC (10G EPON, HG-PON, EPON, GPON, 10GE/GE).

Inlocuind nodurile unei retele vechi sepoate face tranzitia treptata catre retele HFC de tip DOCSIS 3.1.

 • Utilizabil in toate aplicatiile pentru furnizare internet, voce, VoD si CATV
 • Compatibil DOCSIS 3.1/3.0/2.0/EuroDOCSIS/C-DOCSIS
 • Control si management centralizat RMD (Remote MAC-PHY Device)
 • Suport pentru PacketCable/PacketCable Multimedia (PCMM), EQAM, aplicatii multi-serviciu ce includ internet, video su aplicatii VoD interactive
 • Suport pentru receptie optica analogica
 • Compatibil cu toate frecventele comune de separatie pentru Upstream si Downstream
 • Pana la 6 canale OFDM de Downstream si 2x2 canale OFDMA de Upstream
 • Sasiu pentru utilizare exterioara (IP67)
 • 10Gbps per nod
 • Arhitectura modulara
 • Un nod poate deservi pana la 1000 de modem-uri de abonati
 • QoS pe intreg lantul
 • Sursa de alimentare redundanta

 Specificatii tehnice DEV 6871

Standarde suportate   DOCSIS 3.1
DOCSIS / EuroDOCSIS 3.0
DOCSIS / EuroDOCSIS 2.0
C-DOCSIS
   
SNI (Service Node Interface)   1 x SFP+ for GE|10GE|EPON|10G EPON|GPON|XG(S)-PON    
Interfata management   1 x GE RJ-45 interfata management
1 x RJ-45 interfata consola
1 x RJ-45 interfata monitorizate (transponder)
   
Numar de modemuri de
abonat deservite
  ≤1000 (DOCSIS 3.1)
≤300 (DOCSIS 3.0 & DOCSIS 2.0)
   
Canale de lucru   Downstream (DS)   Upstream (US)
Domeniu de frecventa        
DOCSIS 3.1   54/87/108/258…1003 MHz
54/87/108/258…1218 MHz
  5…42/65/85/204 MHz
DOCSIS 3.0   54/87/108…1003 MHz   5…42/65/85 MHz
Canale de lucru        
DOCSIS 3.1   6 (OFDM)   2x2 (OFDMA)
DOCSIS 3.0   96 (64 DOCSIS + 32 NC)   2x12 (DOCSIS)
Largime de banda canale        
DOCSIS 3.1   24…192 MHz   6.4…96 MHz
DOCSIS 3.0   6/8 MHz   1.6/3.2/6.4 MHz
Modulatie        
DOCSIS 3.1   OFDM (16…4096 QAM)   OFDMA
DOCSIS 3.0   64…1024 QAM   QPSK, 16…256 QAM
Nivel de receptie (Upstream)        
DOCSIS 3.1   -   -4…+10 dBmV @ 6.4 MHz
-7…+10 dBmV @ 3.2 MHz
-10…+10 dBmV @ 1.6 MHz
DOCSIS 3.0   -   -7…+23 dBmV @ 6.4 MHz
-10…+20 dBmV @ 3.2 MHz
-13…+17 dBmV @ 1.6 MHz
MER (Modulation Error Ratio)        
DOCSIS 3.1   87…600 MHz
≥48 dB (pentru oricare subpurtatoare)
≥50 dB (valoare medie pentru intregul canal OFDM)
  -
    600…1002 MHz
≥45 dB (pentru oricare subpurtatoare)
≥47 dB (valoare medie pentru intregul canal OFDM)
  -
    1002…1218 MHz
≥43 dB (pentru oricare subpurtatoare)
≥45 dB (valoare medie pentru intregul canal OFDM)
  -
DOCSIS 3.0   ≥35 dB (egalizare dezactivata)
≥43 dB (egalizare activata)
  -
Functii de sistem        
IP Version Support   IPv4 si IPv6 dual-stack    
DHCP Support   DHCP relay / snooping; DHCP bundle; DHCP lease query; inserare capabilitati  CMTS si CM MAC  
DHCPv6 Support   DHCPv6 relay / snooping; DHCPv6 bundle; DHCPv6 lease query;DHCPv6-PD  
VLAN & L2VPN Support   802.1ad / 802.1q subnet VLAN; Service flow-based VLANaddition or deletion; VLAN addition according to device type;L2VPN; VLAN conversion  
MAC Domain Management
Support
  MDD & MDF enable and disable; MTC & MRC enable and disable;UDC enable and disable; Upstream automatic frequency hopping;Piggyback, shared-secret, channel bonding  
Multicast Support   Multicast authentication; IGMP V2 / V3 snooping; MLD V1 / V2  
Load Balance Support   RLBG / GLBG; Load balance priority  
QoS Support   Static / dynamic service flow; Service class; Best effort, UGS, UGS-AD,RTPS, NRTPS; DOCSIS 3.0 USCB scheduling; PowerBoost  
PacketCable Support   PacketCable 1.5/2.0 & PCMM; DQoS  
Monitorizare si management        
IPDR Support   IPDR/SP over TCP; DOCSIS IPDR; IPDR/XDR encoding based on the data;Time interval/event-based/ad hoc data acquisition method  
Security Guarantee Support   AAA (TACACS+, RADIUS); RA guard; ACL; BPI+; EAE; Source verify;Message speed; DoS attack prevention; Blacklist, whitelist, firewall  
Software Upgrade Support   CLI / WEB GUI / EMS (NM3000) / RMDC upgrade;Remote upgrade, mentinerea versiunii in caz de upgrade nereusit
Functii EQAM (Edge QAM)        
Domeniu de frecventa   54/87/108/258…1003 MHz    
Largime de banda canale   8/6 MHz    
Symbol Rate   6.875/6.900/6.952 MBaud, 5.057/5.361 MBaud    
Modulatie   64/256 QAM    
Canale de lucru   Maxim 32 canale  NC-QAM (Narrowcast QAM)    
Phase Noise   <-75 dBc/Hz @ 1 kHz
<-85 dBc/Hz @ 10 kHz
<-100 dBc/Hz @ >100 kHz
   
Network Delay Jitter Tolerance    1000 ms    
PCR Jitter Tolerance   ≤500 ns    
Tehnologie transmisie   UDP/IP/GE    
Protocol de control   Compatibil cu specificatia NGOD (Next Generation on Demand), standardul D6/R6  
Capabilitati de multiplexare   PMT PID si alte capabilitati de multiplexare PSI/SI  
Multiplexare TS   1) Serviciu VOD, o singura frecventa suporta 32 programe, fiecare program suportand 16 PID-uri simultan
2) Un singur program poate transmite 50 PID-uri
3) Intregul dispozitiv suporta 256 porturi UDP si 4096 PID-uri
4) Suporta stream de date pe o singura frecventa multiplexata cu alte frecvente  
Parametri stream-uri   1) Suporta stream-uri cu formate de compresie MPEG2, MPEG4, H.264, H.265, HEVC, AVS, (cu rata de bit vatiabila VBR sau constanta CBR)
2) Suporta simultan stream-uri unicast, multicast si date pe o singura frecventa
3) Fiecare frecventa suporta 4 porturi UDP
4) Portul UDP de service poate fi configurat cu PMT PID si informatie de service flow pentru diferite frevcvente
5) Protectie la stream overflow
6) Serviciu In Data Broadcasting cu suport pentru remapare de PID-uri in Transport Stream  
Monitorizare   Statistica in timp real a traficului; statistica a traficului concurent  
ARP   Raportare pachete ARP la fiecare 2 secunde (EQAM)  
Management de retea   1) Interfata web de management, HTTP/HTTPS
2) SSH, Telnet si RS-232  
Sectiune RF        
Numar de iesiri RF   4    
Conector, impedanta   Conector F mama, 75 ohmi    
Domeniu de frecventa   1003 MHz / 1218 MHz    
Frecvente de separare   42/54 MHz, 65/87 MHz, 85/108 MHz, 204/258 MHz  
Receptor optic (Rx)        
Lungime de unda   1290…1600 nm    
Tip conector optic   SC/APC    
Numar de module
optice de receptie
  1 sau 2    
Control automat al amplificarii (AGC)   -7…+2 dBm    
Banda de trecere   47…1003 MHz    
Neuniformitate   ±0.75 dB    
Specificatii RF   Direct (Downstream)   Invers (Upstream)
Raport al puterii reflectate (Return loss)   ≥16 dB (258…550 MHz)
≥14 dB (550…1003/1218 MHz)
  ≥16 dB
Izolatie intre iesiri   50 dB   50 dB
Nivel maxim de iesire   112 dBμV @ 1003 MHz @ 8 dB EQ
116 dBμV @ 1218 MHz @ 18 dB EQ
   
Nivel maxim de iesire
pentru modulatie QAM
  48 dBmV pentru 160 canale
49 dBmV pentru 128 canale
53 dBmV pentru 64 canale
57 dBmV pentru 32 canale
60 dBmV pentru 16 canale
64 dBmV pentru 8 canale
67 dBmV pentru 4 canale
71 dBmV pentru 2 canale
75 dBmV pentru 1 canal
   
Crestere standard a amplificarii functie de frecventa (Tilt)   18 dB (in domeniul de frecventa 87…1002 MHz)    
Alimentare        
Tensiune de alimentare   100…240 V AC
36…110 V AC
   
Consum   Maxim 120W    
Protectie la supratensiuni   6KV    
Protectie la supracurent   ≥15 A (curent aplicat continuu)
≥25 A (curent aplicat in impulsuri)
   
General        
Dimensiuni
(latime x inaltime x adancime)
   436 x 185 x 243 mm    
Greutate   20Kg    
Temperatura de operare   -40…+55 °C    
Umiditate operare   5…95 %    
Protectie la umiditate   IP67    

 

DEV 6811 este un nod de uz interior utilizabil in retelele de distributie pe cablu arhitecturi distribuite R-MAC-PHY , dar poate fi utilizat si in infrastructuri existente inlocuind noduri optice de generatie mai veche. Nodurile cu arhitectura distribuita suporta standardele DOCSIS (3.1, 3.0, 2.0), dar pot lucra si impreuna cu echipamente in arhitectura R-PHY sau arhitectura traditionala centralizata.

 • Montabil in rack (inaltime 1RU)
 • Utilizabil in toate aplicatiile pentru furnizare internet, voce, VoD si CATV
 • Compatibil DOCSIS 3.1/3.0/2.0/EuroDOCSIS/C-DOCSIS
 • Control si management centralizat RMD (Remote MAC-PHY Device)
 • Suport pentru PacketCable/PacketCable Multimedia (PCMM), EQAM, aplicatii multi-serviciu ce includ internet, video su aplicatii VoD interactive
 • Compatibil cu toate frecventele comune de separatie pentru Upstream si Downstream
 • Pana la 6 canale OFDM de Downstream si 2x2 canale OFDMA de Upstream
 • 10Gbps per nod
 • Un nod poate deservi pana la 1000 de modem-uri de abonati
 • QoS pe intreg lantul
 • Sursa de alimentare redundanta

Specificatii tehnice DEV 6811

Standarde suportate   DOCSIS 3.1
DOCSIS / EuroDOCSIS 3.0
DOCSIS / EuroDOCSIS 2.0
C-DOCSIS
   
SNI (Service Node Interface)   1 x SFP+    
Interfata management   1 x GE RJ-45 interfata management
1 x RJ-45 interfata consola
   
Numar de modemuri de
abonat deservite
  ≤1000 (DOCSIS 3.1)
≤300 (DOCSIS 3.0 & DOCSIS 2.0)
   
Protocoale de comunicatie   OFDMA (DOCSIS 3.1)
SCDMA / ATDMA (DOCSIS 3.0)
   
Canale de lucru   Downstream (DS)   Upstream (US)
Domeniu de frecventa        
DOCSIS 3.1   54/87/108/258…1003 MHz
54/87/108/258…1218 MHz
  5…42/65/85/204 MHz
DOCSIS 3.0   54/87/108…1003 MHz   5…42/65/85 MHz
Canale de lucru        
DOCSIS 3.1   6 (OFDM)   2x2 (OFDMA)
DOCSIS 3.0   96 (64 DOCSIS + 32 NC)   2x12 (DOCSIS)
Largime de banda canale        
DOCSIS 3.1   24…192 MHz   6.4…96 MHz
DOCSIS 3.0   6/8 MHz   1.6/3.2/6.4 MHz
Modulatie        
DOCSIS 3.1   OFDM (16…4096 QAM)   OFDMA (BPSK, QPSK, 16…2048 QAM)
DOCSIS 3.0   64…1024 QAM   QPSK, 16…256 QAM
Nivel de receptie (Upstream)        
DOCSIS 3.1   -   -4…+10 dBmV @ 6.4 MHz
-7…+10 dBmV @ 3.2 MHz
-10…+10 dBmV @ 1.6 MHz
DOCSIS 3.0   -   -7…+23 dBmV @ 6.4 MHz
-10…+20 dBmV @ 3.2 MHz
-13…+17 dBmV @ 1.6 MHz
Functii de sistem        
IP Version Support   IPv4 si IPv6 dual-stack    
DHCP Support   DHCP relay / snooping; DHCP bundle; DHCP lease query; inserare capabilitati CMTS si CM MAC
DHCPv6 Support   DHCPv6 relay / snooping; DHCPv6 bundle; DHCPv6 lease query;DHCPv6-PD
VLAN & L2VPN Support   802.1ad / 802.1q subnet VLAN; Service flow-based VLANaddition or deletion; VLAN addition according to device type;L2VPN; VLAN conversion
MAC Domain Management
Support
  MDD & MDF enable and disable; MTC & MRC enable and disable;UDC enable and disable; Upstream automatic frequency hopping;Piggyback, shared-secret, channel bonding
Multicast Support   Multicast authentication; IGMP V2 / V3 snooping; MLD V1 / V2
Load Balance Support   RLBG / GLBG; Load balance priority
QoS Support   Static / dynamic service flow; Service class; Best effort, UGS, UGS-AD,RTPS, NRTPS; DOCSIS 3.0 USCB scheduling; PowerBoost
PacketCable Support   PacketCable 1.5/2.0 & PCMM; DQoS
Monitorizare si management        
Management modem-uri
de cablu (abonati)
  CM status review; CM steer; CM blacklist; Remote query; Flap list; Admission control
CPE Management   CPE query and clear
Management de retea   SSH/Telnet; SNMP V1/V2/V3; SYSLOG; interfata grafica web; management centralizat RMD Controller;
management centralizat cu interfata grafica NM3000 EMS; NM3000 mobile APP management; integrare cu NMS
Disgnostic si monitorizare   Sistem de achizitie si monitorizare; monitorizare receptor optic; Ping, DOCSIS ping, tracert; monitorizare spectru
IPDR Support   IPDR/SP over TCP; DOCSIS IPDR; IPDR/XDR encoding based on the data;Time interval/event-based/ad hoc data acquisition method
Security Guarantee Support   AAA (TACACS+, RADIUS); RA guard; ACL; BPI+; EAE; Source verify;Message speed; DoS attack prevention; Blacklist, whitelist, firewall
Software Upgrade Support   CLI / WEB GUI / EMS (NM3000) / RMDC upgrade;Remote upgrade, mentinerea versiunii in caz de upgrade nereusit
Functii EQAM (Edge QAM)        
Domeniu de frecventa   54/87/108/258…1003 MHz    
Largime de banda canale   8/6 MHz    
Symbol Rate   6.875/6.900/6.952 MBaud, 5.057/5.361 MBaud    
Modulatie   64/256 QAM    
Canale de lucru   Maxim 32 canale NC-QAM (Narrowcast QAM)    
Phase Noise   <-75 dBc/Hz @ 1 kHz
<-85 dBc/Hz @ 10 kHz
<-100 dBc/Hz @ >100 kHz
   
Network Delay Jitter Tolerance   1000 ms    
PCR Jitter Tolerance   ≤500 ns    
Tehnologie transmisie   UDP/IP/GE    
Protocol de control   Compatibil cu specificatia NGOD (Next Generation on Demand), standardul D6/R6
Capabilitati de multiplexare   PMT PID si alte capabilitati de multiplexare PSI/SI
Multiplexare TS   1) Serviciu VOD, o singura frecventa suporta 32 programe, fiecare program suportand 16 PID-uri simultan
2) Un singur program poate transmite 50 PID-uri
3) Intregul dispozitiv suporta 256 porturi UDP si 4096 PID-uri
4) Suporta stream de date pe o singura frecventa multiplexata cu alte frecvente
Parametri stream-uri   1) Suporta stream-uri cu formate de compresie MPEG2, MPEG4, H.264, H.265, HEVC, AVS, (cu rata de bit vatiabila VBR sau constanta CBR)
2) Suporta simultan stream-uri unicast, multicast si date pe o singura frecventa
3) Fiecare frecventa suporta 4 porturi UDP
4) Portul UDP de service poate fi configurat cu PMT PID si informatie de service flow pentru diferite frevcvente
5) Protectie la stream overflow
6) Serviciu In Data Broadcasting cu suport pentru remapare de PID-uri in Transport Stream
Monitorizare   Statistica in timp real a traficului; statistica a traficului concurent
ARP   Raportare pachete ARP la fiecare 2 secunde (EQAM)
Management de retea   1) Interfata web de management, HTTP/HTTPS
2) SSH, Telnet si RS-232
Sectiune RF        
Numar de porturi Upstream   4    
Numar de porturi Downstream   1    
Numar de porturi de monitorizare   1 (Downstream)    
Conector, impedanta   Conector F mama, 75 ohmi    
Specificatii RF        
Raport al puterii reflectate (Return loss)   ≥13 dB    
Nivel maxim de iesire
pentru modulatie QAM
  34 dBmV pentru 160 canale
37 dBmV pentru 128 canale
41 dBmV pentru 64 canale
45 dBmV pentru 32 canale
48 dBmV pentru 16 canale
52 dBmV pentru 8 canale
55 dBmV pentru 4 canale
59 dBmV pentru 2 canale
63 dBmV pentru 1 canal
   
MER (Modulation Error Ratio)        
DOCSIS 3.1   87…600 MHz
≥48 dB (pentru oricare subpurtatoare)
≥50 dB (valoare medie pentru intregul canal OFDM)
   
    600…1002 MHz
≥45 dB (pentru oricare subpurtatoare)
≥47 dB (valoare medie pentru intregul canal OFDM)
   
    1002…1218 MHz
≥43 dB (pentru oricare subpurtatoare)
≥45 dB (valoare medie pentru intregul canal OFDM)
   
DOCSIS 3.0   ≥35 dB (egalizare dezactivata)
≥43 dB (egalizare activata)
   
Alimentare        
Tensiune de alimentare   100…240 V AC    
Consum   70W    
General        
Dimensiuni
(latime x inaltime x adancime)
  483 x 44 x 300 mm
(montare in rack, spatiu ocupat 1RU)
   
Greutate   5.5Kg    
Temperatura de operare   -10…+55 °C    
Umiditate operare   10…95 %    

Abrevieri
CCAP = Converged Cable Access Platform
CM = Cable Modem
CMTS = Cable Modem Termination System
DAA = Distributed Access Architecture
DOSCIS = Data-over-Cable Service Interface Specification
DS = Downstream
EPON = Ethernet Passive Optical Network
EQAM = Edge QAM
FDX DOCSIS = Full Duplex DOCSIS
GPON = Gigabit Passive Optical Networks
FTTX - Fiber To The X
HFC = Hybrid Fiber-Coax
MAC = Media Access layer
MER= Modulation Eror Ratio
OFDM = Orthogonal frequency division multiplexing
OFDMA = Orthogonal Frequency Division Multiple Access
PCMM = Packet Cable MultiMedia
PHY = Physical layer
QAM = Quadrature Amplitide Modulation
RMD = Remote MAC-PHY Device
US = Upstream

Pentru oferta sau intrebari va rugam sa ne scrieti pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.